Blogg

Tomt på Fanzingo


Allmänt, 2018-10-19 12:02 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


De senaste dagarna har jag som sagt grubblat & letat efter olika Scenskolor & Fria Teatergrupper, bl a Fazingos Mediaverkstad i Alby, & det var dit jag drog igår (tors18) eftersom jag läst på deras hemsida att har drop-in varje torsdag. Så... ja, jag pendla' till Tumba & tog sen bussen till Alby. När jag kom fram gick jag runt i Subtopia-området, där Fanzingo ligger & letade efter deras drop-in som du tydligen skulle ha igår, men ...det var alldeles mörkt & tomt genom fönstren & ingen var där /8-(

Jag fattade ingenting & visste inte vad jag skulle göra....,så jag tänkte det var lika bra att åka. Jag knallade mot t-banan & åkte från Alby mot Slussen & så gick till "Zebran", för er som inte vet vad "Zebran" är så är det (förutom 1 randigt hästdjur från Afrika) 1 ungdoms-träffpunkt/förening där ungdomar med Asperger/Autism brukar träffas & hänga, fika, spela & sånt. Så jag hann komma över dit iAllaFall & umgås lite med kompisar. & nuuuu... ska jag nog dra till Södertälje & jobba lite hos morsan på hennes firma.


AU REVOiR X-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Några tidiga statistminnen


Allmänt, 2018-10-16 13:15 av Fredrik N.

Livvakterna (2001)

I en annons i Bohusläningen såg jag att de sökte statister. Jag förstod att det var en uppföljare till “Noll tolerans”. Jag blev fotograferad, lämnade uppgifter och hamnade i Sonets register. Senare ringde statistansvarige Mikael Kyrklund och frågade om jag var “sugen på att vara lik”. Sju på morgonen var jag på Film i Väst för att bli klädd. Vi som skulle vara med fick åka ut till en stuga. Man fick en känsla av att åka till en avrättning tidigt på morgonen till ett okänt ställe. De andra som var med var två som skulle vara mina kollegor det vill säga stand-in för ett medborgargarde. Jag var stand-in för en som hette Hulth (skämtade om att han hette “döderhultaren”). De andra killarna som var där spelade våra “mördare” och de hade skådespelat på teaterar i USA och hoppades på bra roller. Det var en intressant inblick med second-unit precis som en cirkus där inspelningsteamen var på olika ställen. Filmarbetarna hade rapporter om vädret som var viktigt.


Sminkningen var mindre trevlig. Jag fick kallt teaterblod hällt på mig som rann in i örat. I scenen skulle vi ligga ihopträngda på ett golv, vilket var obekvämt. Ja, göra film är ingen glamour.

En tyghund lades till oss som skulle föreställa medborgargardets hund. Inte bara hunden kändes som fusk.

Skådespelaren jag var stand-in för hade mindre hår än jag vilket var märkligt då mitt huvud skulle synas. Scenen i filmen är väldigt kort och den visar en skjutdörr som dras upp visandes de döda medborgargardet.

Det enda som var lite problem med var strömförsörjningen men det var ingen större väntan.

 

När vi var klara fick vi kuvert med arvodena. En av oss fick ett tomt kuvert och påpekade detta. Han gjorde det under en tagning och regissören Anders Nilsson ropade argt att vi skulle vara tysta.

Vid andra inspelningstillfället för mig skulle vi vara i Grästorp. Banken fungerade som en restaurang. Här var det mycket väntan då olika scener spelades in. Jacob Eklund sågs åka runt i en bil med Samuel Fröler. Av några kvinnliga åskådare märktes det att Fröler var populär, efter Skärgårdsdoktorn på TV.

Det vi skulle göra vara att åka i en bil, och vår placering i bilen skulle matcha skådespelarna i filmen. Vi fick inte ha våra personliga tillhörigheter som plånböcker.

Noggrannheten i sammanhanget verkade det konstigt särskilt med tanke på tunnhårigheten på skådespelaren jag var stand-in för. Det var även viktigt att inte hamna med i kameran när man stod och väntande. Efter vi var klara vara Kyrklund måna om att vi inte skulle vänta mer i onödan och köra oss därifrån.

 

Den osynlige (2002)

 

Platsen för inspelning var ett skogsområde som ligger vid sjukhuset NÄL. Det var många på plats då scenen var en skallgång, efter filmens huvudperson (Gustaf Skarsgård). En pinsam sak inträffade mig. Jag råkade låsa in bilnycklarna i bilen. Då det fanns poliser undrade jag om de kunde hjälpa mig men det var inga riktiga poliser. Några filmarbetare fick hjälpa mig.
Scenen skulle filmas med en kameraåkning där vi i skallgången befann oss på en plats.

Här var det en del väntan med en scen med många inblandade. Vi i skallgång skulle röra oss framåt och Li Brådhe (mamman) skulle komma med en bil. Väntan berodde bland annat på att det var molnigt. Sen kommer det där med med flera statistansvariga som ger en olika instruktioner. De statister jag pratade med nämnde inspelningar som de tidigare varit på. På inspelningar får man lite ledtrådar om vad som har filmats tidigare och var. Då

“Den osynlige” byggde på en roman av Mats Wahl kunde jag själv läsa om vad jag var med i för att få ett sammanhang.


Ins Leben zurück (2003) - Tysk TV-film

Tyskarna är väldigt förtjusta i Sverige med dess natur. Att filma i Sverige är då ganska naturligt. Arbetstiteln var “Schattenlinie” och gjordes för tysk tv. Inspelningen var ganska nära, nämligen färjeläget Finsbo-Skår. Mest var bilen jag körde viktigt och skulle komma in i bild när huvudpersonerna pratade i en scen. Det blev en del bakande och framkörande för att komma in precis i bild. En del avstängningar blev det för körfält och filmteamet hade bokat en av gullmarsfärjorna. Lunchen var en trailer och det var lite häftigt att äta på samma ställe som Ulrich Thomsen, som var huvudrollsinnehavare.
Andra scenen var på färjan ute på sjön. Det var mindre roligt att sitta och vänta i bilen tyst under tagningarna utan att kunna gå ut. Man fick lite känslan av tysta terrorister som hade kapat färjan. Filmteamet var på andra sidan av färjan. En frigolitbit som teamet använde blåste iväg som var mest dramatiskt. Vid filminspelningar blir det ibland klagomål från de som berörs av detta. Kioskhandlaren klagade på förlorade kunder, trots att det var mer folk.

 

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Pippi i Los Cristianos


Allmänt, 2018-10-08 15:21 av Nina

I februari händer det mycket i Los Cristianos, Teneriffa. Jag vistas där ganska mycket och har lärt känna många människor genom åren. Nu var det en man som arbetar inom underhållningsbranchen och hans fru som jag är god vän med som bjöd mig på hans 50 årsdag. De arrangerade detta så att alla skulle komma utklädda till på något skojigt sätt. I samma veva hölls den årliga karnevalen md temat fantasi. Man fick alltså klä ut sig som man ville. Jag valde att bli Pippi långstrump. Det är en svensk liten tjej som de flesta könner till även internationellt. Eftersom jag även varit på svenska skolan och arbetat som skolsköterska, elevassistent, danslärarare och satt upp barnföreställningar på förskolan så passade jag på att hälsa på dem också i samma utstyrsel närde hade sitt egna karvevalfirande. Det var väldigt kul att promenera runt på gatorna med guldpengar av choklad att dela ut till barnen och låta mig fotograferas med barn som gillat Pippi.Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Hur det gick på Grönan


Allmänt, 2018-10-06 11:53 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Sist vi talades vid var i torsdags då jag skulle på Monster-audition till Gröna Lunds Halloween, trots att jag da'n innan fick besked att jag inte fick jobbet pga "HÅRD KONKURRENS" & jag tänkte testa denna audition iFall den bara gällde de andra monstren i bakgrunden istället för bara tal-rollerna, men det visade att beskedet gällde ALLA tjänster på Halloween-eventet. Så jag fick gå hem, eftersom en av de kände igen mig sen "callbacken" för 2 veckor sen B-l åAndraSidan blev det ändå 1 bra merit att jag kom så långt in i rekryteringsprocessen, bättre lycka nästa år.

B-( Jag måste nog ändå inse att jag med min OTillRÄCKLiGA ARBETSLiVSERFARENHET inte hade klarat den här "HÅRDA konkurrensen" det stod om i beskedet )B-L Yrkeslivet innehåller "konkurrens" & jag HAR svårt att båda hantera & acceptera den...ÄnSåLänge.

Jag nästan MÅSTE f%n söka till Scenskola för att jag överhuvudtaget ska kunna gå tillväga som lyckad skådis )x-< De roller som är lättast för mig att få är i mina egna sketcher, så jag skulle kunna bli framgångsrik inom sketch-humor (B-/ På tal om det så vill jag passa på att medge att jag iMorse har börjat filma nästa SKiTSAMMA-sketch; "Kaffe challenge" (8-) Jag lovar att det säkert kommer bli den ROLiGASTE SKiTSAMMA-sketchen hittills, men mer om den sen.


AU REVOiR X-()

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

"HAKAR" förstör allt


Allmänt, 2018-10-04 14:07 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Igår orkade jag bara inte uppdatera bloggen & jag ska förklara varför. Som jag skrev i tidigare inlägg var jag på "callback" på Gröna Lund "17sep" för att provspela som Onda Väsen för deras Halloween-event(Hade sökt via Arbetsförmedlingen)

Sen dess skulle jag vänta på besked, & iGår (3okt) fick jag äntligen beskedet på mejl. Men till min ENORMA besvikelse stod att jag iNTE kom vidare...pga att det finns (som det stod i mejlet) "HÅRD KONKURRENS" <8-O

Jag läste upp det tråkiga mejlet för mina föräldrar iGårKväll & gjorde mitt bästa för att framstå som 1 värdig förlorare, men sen när jag skulle duscha gick det inte längre & jag BRÖT iHOP. Jag vart FÖRKROSSAD & låg på golvet i badrummet & grät tills jag efter en stund gick ut & erkände för de att detta besked faktiskt TOG KÅL på mig & mina förhoppningar <:,(

Det var så in i HELSICKE orättvist, för jag VET att jag är suverän på att va' läskig, göra ViDRiGA grimaser & lustiga kroppsspråk. Personalen verkade gilla mig där & jobbet hade passat mig som HANDEN i HANDSKEN. Men det fanns ändå 1 liiiiten "HAKE", för det finns alltid 1 "HAKE" som förstör ALLTiHOP. & nu vill jag bara få ur det här: "HAKAR" finns i ALLA former & kan vara allt från SLUMPMÄSSiGA HÄNDELSER till LEVANDE INDIVIDER & i det här fallet var det just "HÅRD konkurrens" som var "HAKEN" till att jag inte fick jobbet, trots att jag kommit så långt in i rekryteringsprocessen ):,-(

Såna här "HAKAR" är bara ynkliga smådetaljer som trots sin minimala betydelse får ALL makt & pajar allting BARA för att de finns till ):-< "Orättvist", men man ska inte låta "HAKAR" STYRA ens liv. Jag vill bli skådis, & jag SKA komma in i underhållnings-branschen på nå't sätt & jag VÄGRAR låta ynkliga SMÅ-DETALJER putta mig bakåt )B-7

Tänk på det Ni OCKSÅ som har stora mål i livet; trots att det finns 1 "HAKE" som hindrar er, låt de iNTE ställa sig i vägen, för "HAKAR" förtjänar iNGEN uppmärksamhet!)x-< D-B( & jag ber om URSÄKT till er som kanske tar illa upp för det jag skriver här. Det är bara det att när jag blir väldigt besviken får jag ofta svårt att kontrollera mina känslor, jag törstar efter upprättelse & vill ba' få ut ALL SKiT inom mig. Jag erkänner att jag ibland är LÄTTSTÖTT, men åAndraSidan kan det nog va' en fördel att kunna överreagera om man ska bli skådis /-B/

Nåja, efter regn kommer SOLSKEN. iDag är det iAllaFall öppen audition på Grönan kl4, för Onda Väsen till Halloween. När jag sökte via Arbetsförmedlingen så gällde de specifika tal-rollerna i spökhusen. Dagens öppna audition är nog för alla vanliga zombies, clowner & monster som bara ska krylla runt i spöhusen & skrämma förbi-passerande. Så dit ska jag idag & håll tummarna för att åtminstone DET lyckas. Så önska mig "BRUTET BEN" ;-)


AU REVOiR x-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sida
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 1 av 603
Totalt antal inlägg: 3014

Blogg


Läs bloggar skrivna av statister, skådespelare, modeller och eventpersonal på Statist.se

Fotogalleri

The Sweetest
Teater/Musikal


SökSök i Sök »