Blogg

Varför inte?


Allmänt, 2017-10-31 14:28

Hm! Varför inte?

Jag vill gärna vara med och jobba som statist. Det är intressant och lärorikt att prov på olika roller.

Det är det livet handlar om, inte sant.Visa kommentarer (0)Att våga...


Allmänt, 2017-10-17 10:07

Jag har igentligen alltid drömt om att vara skådis...varför har jag inte blivit det då?

Det kan man ju undra....har väl inte bejakat mig själv.

Tror jag skulle passa bra som det, är rolig och tycker om att ha roligt.

Men börjar här...har jag tur kanske jag kan få en statistroll...som rund tant...för det är vad jag är...en 58-årig tjej/tant. Det sägs att jag är rolig och social och färgstark....vi får se vad som händer.

Finns det andra i min "roll" ? som fått ngt napp?

Ha en fin dag allaVisa kommentarer (0)Förberedelse


Allmänt, 2017-10-05 19:37

Det är spännande det där med att jobba på ett annat språk. Just nu håller jag på att förbereda mig för rollen som en amerikansk radiopratare. Min engelska är väldigt väldigt bra, när modersmålsnivå. Men, att tala med perfekt amerikansk brytning är ändå en utmaning. Kanske har det till viss del att göra med att jag ska spela mot skådespelare från USA, väletablerade sådana. Jag tvivlar sällan på min egen förmåga, men det vore lögn att säga att jag inte känner viss anspänning över om jag ska klara det eller ej. Det känns väldigt bra här i köket, det låter trovärdigt. Men sedan kommer nerverna. Självklart kommer det att gå bra, det är bara en fråga om att öva två-tre gånger mer än vad jag normalt skulle göra.

Uppdatering om hur det gick kommer.Visa kommentarer (0)The payment system is somewhat faulty/ Betalning av lön är nästan altid förvirrande.


Allmänt, 2017-10-03 19:00

So i have been thinking about this for quite some time now, and i feel it needs to be addressed.

I, like many of you, have done countless of jobs on statist.se and sometimes it is hard to keep track of the payments.

That's mainly because 90% of the companies i work for and who pay the salary, always transfer the money with the message "LÖN". Have you any idea how many of these "LÖN" i get several times a month?

I have Swedbank, so for me it is a complicated process to get to the bottom of who is actually the company who just send me the money. Sometimes the payment is done through a separate company as well which can make things even more confusing.

The easiest thing to do is what the other 10% of the companies do. That is, instead of writing "LÖN" just write the name of the Production/Film Company. Easy to identify and it makes my life very easy, without needing to chase payments.

I remember this time last year, i was able to go through the payments recieved, compare them to the amounts i was supposed to get and realized one of the companies didn't pay, although the payment was long overdue.

I was able to contact the company and have the transfer done from one day to the other.

I mean, i know all these film companies are very busy with many projects happening one after the other. I get it. But what if i didn't do this check of the payments? Maybe the payment wouldn't have happened at all...

I like things easy and fair.

So i think statist.se should instruct the announcing companies to ALWAYS write their name when paying for a job, or write the name of the project we took part in.

Simple and Logical.

I hope this will be implemented soon though, as i am sure i am not the only one with this issue.

What are your thoughts on this? Has something similar happen to you?

-------------------------------------------------------------------------------

Så jag har tänkt på det här ganska länge nu, och känner att den här måste lösas på not sätt.

 

Jag, som många av er, har gjort otaliga jobb på statist.se och ibland är det svårt att hålla reda på betalningarna.

Det beror först och främst på att 90% av de företag jag jobbar för och vem betalar min lön, överför alltid pengarna med meddelandet "LÖN". Har ni nån aning om hur många av dessa "LÖN" jag får flera gånger i månaden?

Jag har Swedbank, så för mig är en ganska komplicerad process att komma till botten av vem som faktiskt är företaget som skickade pengarna till mig. Ibland görs betalningen genom ett separat bolag som gör sakerna ännu mer förvirrande.

Det enklaste lösning är vad de övriga 10% av företagen gör. Som är istället för att skriva "LÖN" men varje betalning som sker, skriv bara namnet på Production / Film Bolag. Det är lätt att identifiera och det gör mitt liv väldigt enkelt, utan att behöva jaga betalningarna.

Jag kommer ihåg den här tiden i fjol, jag gick genom de erhållna betalningarna, jämföra dem med de belopp som jag skulle få och insåg att ett av företagarna inte betalade, även om betalningen var länge försenad.

Jag kontaktade företaget och de överförade pengarna på en gång.

Jag menar, jag vet att alla dessa filmbolag är mycket upptagna med många projekt som händer en efter den andra. Jag fattar. Men vad skulle har hänt om jag inte gjorde denna kontroll av betalningarna? Kanske betalningen skulle inte ha hänt alls ...

Jag gillar saker enkelt och på ett rättvist sätt.

Så jag tror att statist.se borde instruera de företag som annonsera på deras hemsida att de alltid skulle skriva sitt namn när de betalar för ett jobb eller åtminstone skriva namnet på det projekt vi deltog i.

Enkelt och logiskt.

Jag hoppas att detta kommer att genomföras snart, men jag är säker på att jag inte är den enda med den här frågan.

Vad är eras tankar omkring detta? Har något liknande hänt till er?Visa kommentarer (1)Tjejernas Omklädningsrum


Allmänt, 2017-09-21 21:58

Nu är det snart premiär på Beata Rappes kortfilm Tjejernas Omklädningsrum som jag var med och spela in i januari i år.

Tjejernas Omklädningsrum har premiär på årets STOCKmotion 14 oktober och du kan se en liten trailer för den här:

https://vimeo.com/230913021

http://stockmotion.se/filmer/tjejernas-omkladningsrum

Läs mer om STOCKmotion och se filmfestivalens program här: www.stockmotion.seVisa kommentarer (0)Instagram


Allmänt, 2017-09-20 22:40

jessicaludmila1Visa kommentarer (0)ICA reklamfilm


Allmänt, 2017-09-17 13:58

Eftertankens malande oro...

Jag var för ett par veckor sedan med som statist, spelade kund i Icaaffär, och det var en häftig upplevelse 😉.

Jag fick telefonsamtalet dagen efter det att jag hade registrerat mig som medlem på statist.se

Detta var en torsdag och inspelningen var på söndag med start klockan 08.30. och givetvis blev jag försenad 😱 - jag missade bussen jag skulle med från Slussen. Jag kände mig totalt misslyckad och tänkte i mitt sinne att nu är det tvärkört. Samtalet till inspelningsstudion var ångestladdade som ni säkert förstår. Men när jag äntligen fick tag på min kontaktperson för jobbet så blev allt mycket mer ljusare☺.

Att jag skulle bli sen en halvtimme var inget problem, vilket var oerhört skönt att höra i mitt uppstressande tillstånd😉).

Sagt och gjort så tog jag nästa buss till inspelningsplatsen. Väl framme bjöds det på frukost, jag nu de själv plocka ihop min egen frukost så som yoghurt, bröd, ost kaffe och juice. Ett underbart bemötande tidigt en söndagsmorgon 😀. Vi var ett gäng på 5-6 stycken personer som tillsammans skulle spela kunder. Och väl på plats i uppbyggnaden av en konstgjord ICA affär stod nu lilla jag ( okej, liten o liten....så liten är jag ju inte😉)och mitt emot mig befann sig Loa Falkman med flera kända reklamfilms profiler, och då- just i den stunden blev jag så satans nervös, pulsen steg och hjärtat bankade men allt eftersom jag befann mig i lokalen och gick runt i denna fejkade ICA affär, landade hjärtats rytm som till sitt normala läge igen och som i en saga var det hela över och vid lunchtid stod jag utanför inspelningsstudion och tänkte för mig själv....Vad fan hände egentligen???🤔 Allt kändes så overkligt och distansierat... Jag återgick till mina vardagsrutineroch minnet av den fejkade ICAaffären har bleknat och blivit suddig, svår att greppa i den verkliga världen för trots allt är reklamfilmsvärlden en fictiv verklighet och önskedröm för många. ..

Om inspelningen där jag medverkar som ICA kund kommer med i tv vet jag inte men om det blir så kommer denna känslan av att vara liten och att kanske inte riktigt duga och räcka till att slå som en betongslägga i mitt ego..  Detta är efterdyningarnas komplexa system som jag upplever efter en förmiddag i den påhittade reklamfilmens värld.

Och vet ni vad.... I Love it!!!💋Visa kommentarer (0)NY ? Klippt !


Allmänt, 2017-09-16 21:21

Ja har vvarit lika roligt samt intressant att få se och medverka i de få statistuppdragen som jag varit med i och även 2 av mina fordon har medverkat även om de syntes lite kort men ändå .


Bilarna var med i Det mest förbjudna av Kerstin Thorwall , och jag var med först i Springfloden och även om jag syntes suddigt genom rutan på Mustangen och endast passerade i detta skymundan så var det bra på sitt sätt .


Den andra medverkan jag var med på inspelningen utav var Borg vs McEnroe och var på bio för att se hur det blev och filmen var det inget fel på mer än att jag blev bortklippt och lite ? snöpligt men jag är kanske ingen så offentlig hen men ändå och med den så trevliga Stellan skarsgård och även de andra medverkande som jag tyckte var trevliga och gör gärna mera insatser med dessa och säkert finns det många andra nice folks .

Ser fram emot nästa uppdrag och lite mer arvode för insatsen .

Visa kommentarer (0)Kan inte låta bli...


Allmänt, 2017-09-04 18:52

... att vara tacksam... och varför skulle jag inte vara det?Visa kommentarer (0)Hej alla


Allmänt, 2017-08-29 08:12

Hello, I'm so glad you visit my site, I like fashion and often take part in different modes, so I know something about fashion, I usually want to read books about fashion, what more can we be friends with each other? Like fashion as wellVisa kommentarer (0)Sida
« Förra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 6 av 204
Totalt antal inlägg: 2031

BlogginfoSkriv gärna i vår blogg. Det är inte tillåtet att hänvisa till en egen blogg. Bloggen ska handla om film, tv, statistjobb, teater, modell, event, inspelningar, casting, publikjobb etc. Vill du skriva om din semester, barn och privata upplevelser så får du hitta ett annat forum.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Tomt på Fanzingo Rickard
Några tidiga statistminnen Fredrik N.
Det var 1 bra tag sèn. Rickard
På sistone Rickard
Pippi i Los Cristianos Nina
Hur det gick på Grönan Rickard
"HAKAR" förstör allt Rickard
Att bli YOUTUBER är inget för mig Rickard
Funderar på stand-up Rickard
Rekryteringsmässan Rickard


Mest lästa senaste veckan

Några tidiga statistminnen Fredrik N.
Tomt på Fanzingo Rickard
Det var 1 bra tag sèn. Rickard


Mest lästa senaste månaden

2 olika roller i "TED" Rickard
Rekryteringsmässan Rickard
Ett "riktigt" yrke Rickard
Funderar på stand-up Rickard
Hur det gick på Grönan Rickard
"HAKAR" förstör allt Rickard
Att bli YOUTUBER är inget för mig Rickard
Pippi i Los Cristianos Nina
På sistone Rickard
Några tidiga statistminnen Fredrik N.