Blogg

Babel


Allmänt, 2017-02-23 13:42

Så sitter man här då i entren till SVT med en biljett till "Babel", som ska handla om litteratur och världens alla hörn. Jag har dubbelkollat biljetten, faktiskt mer än det. Det står att det ska vara idag 23.02.2017 från kl. 13.30, men ingen är här, inga skyltar, ingenting och även receptionisten visste ingenting.

Jag är jättebesviken förstås. Det är min andra dåliga erfarenhet av fem från att vara publik. Fortsätter det på detta sätt kan de nog snart inte längre fylla salarna.Visa kommentarer (0)Drömm


Allmänt, 2017-02-18 17:43

Vem drömmer inte?! Man drömmer om att ha en fantastisk lägenhet eller blir rik eller, vem vet, en Hollywood star.

Vad är det din drömm?

Min lilla dröm (förutom allt som står ovan ;-) ) är att prova mig fram i en historisk film som utspelas på 1900-talet. Perioden kan sträcka sig från 1900-1960. Typ Fröken Frimans krig.

Drömmer kan gå i uppfyllelse....Visa kommentarer (0)Reklamfilm för Svenska Biografer


Allmänt, 2017-02-15 14:01

Igår (14/2) var sista inspelningsdagen för denna reklamfilm. Redan i söndags sent på kvällen spelades första delen in. Det var en utescen och der var rätt kallt ute. Lyckligtvis fick vi vänta i salongen mellan tagningarna. Vi skulle jubla på sidan om röda mattan. Det var inte svårt alls. Igår skulle jag däremot låtsas somna och vakna till. Jag levde mig in i rollen, så att jag blev riktigt trött av det.

Åter igen har jag träffat trevliga människor (de andra statisterna). Vi hade givande samtal medan vi väntade på vår tur. Jag fick också intressanta tips. Jag hoppas förstås på flera uppdrag eftersom det är så roligt med inspelningarna.Visa kommentarer (1)Nya tider väntar


Allmänt, 2017-02-06 15:42

Dagen jag aldrig trodde skulle komma, har kommit! 1 februari gick jag i pension efter nära 44 år i arbetslivet. Det är både slutet på något som aldrig kommer tillbaka och början på något nytt. Jag har bestämt mej för att bli statist, skådespelare, modell eller något annat som kan tänkas dyka upp här på statist.se!

Min profil är klar, ska bara be frun ta några bättre bilder. Det är inte så lätt att ta bra "selfies" med en iPhone. Ett eget bolag finns som kan ta hand om ersättningar. Sedan börjar arbetet att söka uppdrag på allvar. Here I come!

 Visa kommentarer (0)Premiären avklarad.


Allmänt, 2017-02-03 18:04

Ja då har man man gjort sitt första statist framträdande. Gick mycket bra. Vår tid är nu blev den första. Hoppas på mer.Visa kommentarer (2)Statist i Jordskott II


Allmänt, 2017-02-03 11:47

Igår fick jag vara statist i serien Jordskott II. Det var en underbar upplevelse igen. Det är så roligt att träffa andra statister och chatta med dem. Anvisningarna för den lilla roll jag skulle spela var lite knapphända, men det kom jag först på när vi väl spelade. Nästa gång ska jag fråga innan ; -). I alla fall gick det bra. Det behövdes bara tre tagningar och vi var många inblandade i den scenen.

Jag fick köpa en ny jacka, eftersom jag inte hade någon i en passande färg, men jag behövde i alla fall en ny jacka till våren och nu var det rea. Så det gällde att passa på. Så fick jag också en liten ersättning - de kallar det lön. Pengarna kommer att betala mina utgifter. Glädjen var gratis.

Tyvärr måste jag flytta till Malmö nästa månad, eftersom jag inte ens har ett eget rum här, men kan få det i Malmö. Jag hoppas att jag får tillfälle i Malmö att fortsätta - eller ett eget rum eller en egen 1:a här i Stockholm innan jag flyttar till Malmö.

Vill du veta mer om mig kan du läsa min privata blogg: dorotheeinternational.wordpress.com

Vi hörs
DorotheeVisa kommentarer (0)Artikel om mig i Ystads Allehanda


Allmänt, 2017-01-25 14:31

http://www.ystadsallehanda.se/skurup/agnes-drommer-om-historisk-film/

 

Lite småfel i artikeln men annars ok :)Visa kommentarer (0)Mitt första uppdrag


Allmänt, 2017-01-17 22:07

Idag fick jag svar på min fråga från igår: Nej, man behöver inte vänta lika länge på ett uppdrag som man väntar på en lägenhet. Redan idag blev jag uppringd och tillfrågad om jag hade tid och kunde komma till en inspelning av dansscener mit få andra deltagare och en koreograf. Visst åkte jag dit och jag har haft så rolig och träffad så trevliga människor, särskilt de andra dansarna. Vi var fem dansare, fyra kvinnor och en man. Roligt var också, att två av oss kvinnor var klädda i svart och vi två andra hade röda klänningar.

Scenerna som spelades in var tänkt för en kort serie på fem tillfällen, som ska starta i vår och kommer att handla om kreativitet. Det var Anna och Paul film som ansvarade får inspelningen och det skedde på Spring studios ute på Västberga Allé 60.

Dessutom fick jag ett samtal till. Det gällde Jordskott, säsong 2. Där får jag vara med som statist. Därutöver fick jag två mejl angående att vara publik för "Hur Gör Djur" och "Biggest Loser Final 2017". Jag ser fram emot alla dessa tillställningarna och hoppas på fler statistroller.Visa kommentarer (1)Enkelstöten


Allmänt, 2017-01-17 11:45

Hej 😊. Åter igen varit statist i en tv-serie men denna gång är det i en svensk serie. Alltid lika kul att få vara med på plats och se hur det går till. Det inte annat än att man vill själv prova på yrket någongång. Jag beundrar alla människor som medverka i en inspelning, både de framför och bakom kameran. Vilket hårt jobb de gör och sån hängivenhet. Trots lång dagar och många omtagningar så är alla spralligt glada och kämpar på. Måste säga att bli utvald och uppringd när det är så många sökande är en kick i sig! Ha det gott i kylan 😊Visa kommentarer (1)Nytt år, nya möjligheter


Allmänt, 2017-01-17 01:28

Nu har jag alltså gjort det igen. Följd kallelsen av mitt hjärta och sökt statistjobb - förra gången var i Tyskland. Jag undrar när de första förfrågningar kommer. Kanske måste man vänta på ett statistjobb lika länge som på en lägenhet? Kanske någon förstår att livserfarenhet också hjälper att agera. Livserfarenhet har jag väldigt mycket av. Om jag fick pension efter all erfarenhet jag har samlat skulle jag inte göra något annat än att resa och gå på teater och opera. Då skulle jag också kunna vara på rätt plats i rätt tid och inte som det råkade bli in Australien. Jag hade hoppats att jag kunde se en opera i Sydneys välkända Opera, men när jag var där spelades operan istället i Melbourne. När jag hade varit i Melbourne, spelades operan dock på hemmaplan i Sydney, men jag ska dit en gång till - till Australien alltså, menar jag och då hoppas jag att jag kommer till rätt plats i rätt tid. På samma sätt hoppas jag att jag har framgång med den här sidan. Friskt vågat är hälften vunnet.

 Visa kommentarer (0)Sida
« Förra 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Nästa »
Visar sida: 9 av 202
Totalt antal inlägg: 2018

BlogginfoSkriv gärna i vår blogg. Det är inte tillåtet att hänvisa till en egen blogg. Bloggen ska handla om film, tv, statistjobb, teater, modell, event, inspelningar, casting, publikjobb etc. Vill du skriva om din semester, barn och privata upplevelser så får du hitta ett annat forum.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Nytt jobb Rickard
Kulturnatten 2018 Rickard
Ska jag jobba hemifrån? Rickard
Det går framåt Rickard
Dagens planering Rickard
Nästa SKiTSAMMA-inspelning Rickard
Mitt "andra" internationella filmjobb Rickard
Sjukt oklar - DEL 4 (Sista) Rickard
Så här funkar kameran Rickard
Segt tempo Rickard


Mest lästa senaste veckan

Ska jag jobba hemifrån? Rickard
Kulturnatten 2018 Rickard
Nytt jobb Rickard


Mest lästa senaste månaden

Konsten ska vara fri! Rickard
En mask och ett tips Emelie
Segt tempo Rickard
Sjukt oklar - DEL 4 (Sista) Rickard
Mitt "andra" internationella filmjobb Rickard
Så här funkar kameran Rickard
Nästa SKiTSAMMA-inspelning Rickard
Dagens planering Rickard
Det går framåt Rickard
Ska jag jobba hemifrån? Rickard