Skådespelare sökes till examensfilm på Akademin Valand, inspelning Göteborg

Vi ska spela in en långfilm som handlar om vardag, död, skam, relationer och att bara få vara. Framför allt får vi följa en karaktärs vardagsbestyr som blir komplicerade på grund av en enkel vit lögn.

Vi börjar med att bearbeta utvalda scener som vi testar och utforskar tillsammans. Målet är att spela in en pilotfilm under tidig höst. Förhoppningen är att få finansiering för att spela in hela filmen under nästa år.

Därför söker vi skådespelare som tycker om att leka och prova olika uttryck. I det här projektet finns det utrymme att testa olika stilar och komma med egna rolltolkningar. Vi har inga färdiga bilder av hur rollerna ska vara eller se ut, utan söker dig som vill vara en aktiv del av skapandet av filmen genom att bearbeta, testa manuset och forma karaktärerna tillsammans.

Vi söker alla utseenden och bakgrunder. Vi vill träffa så många som möjligt för att kunna stämma manuset efter skådespelarna. Ingen tidigare skådespelar-erfarenhet krävs.

De roller vi söker är:

- Två karaktärer spelålder 60 år
- En karaktär spelålder 30+ år
- Ett barn, cirka 3 -7 år

Vi kommer att hålla löpande intervjuer och castingar. Kommer du på casting kommer du att fotograferas, intervjuas kort och få testa någon scen.

Meila en kort presentation av dig själv och dina tankar om att medverka, samt namn, e-mail, telefonnummer och en nytagen bild till oss så kontaktar vi dig.

Under arbetet med pilotfilmen har vi utrymme för symboliska arvoden.


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb