Skådespelare och statister till kortfilm

Skådespelare och statister till kortfilm
Ingen ersättning

Produktionsplats: Skåne

Vi söker skådespelare och statister till en kortfilmsproduktion av Praktisk Film II på Malmö Högskola. Filmen kommer att spelas in mot slutet av april och castingen äger rum under nästa vecka den 7, 8, 9 april. Filmens titel är ”Efterblivet” och handlar om ett par olika livsöden och deras tillvaro när de lämnat jordelivet. Förutom statister i varierade åldrar och kön behöver vi hitta skådespelare till dessa roller:


Jakob:
Filmens huvudkaraktär. Jakob kan inte få grepp om situationen han har hamnat i efter sitt självmord. Han går från att vara förvånad och frågande, till att bli frustrerad över den påtagliga meningslösheten. Han väljer mot slutet att lämna de andra och leta reda på något med mening, men han tvekar, inser att det inte är lönt, och vänder tillbaka.

Quietos:
En lugn och änglalik person med bländande utseende. Under hela filmen sitter han i tystnad, som om han ruvar på någon hemlighet, vilket provocerar Jakob.

Adam:
Adam dog under 80-talet när han stenpackad gav sig på ett försök att köra hem efter en fest. Han är avspänd, självgod, och han hamnar i ofta i mindre bråk med Sigfrid.

Mats:
Mats är lite mesig, men väldigt glad och nöjd med tillvaron. På grund av grupptryck tog han en överdos av morfin som han dog av, och i sitt efterliv är han fortfarande mer eller mindre hög. Mats dog under 50-talet.

Sigfrid:
En karolinsk soldat som dog under Karl den Tolftes fälttåg mot Ryssland under tidigt 1700-tal. Även Sigfrid är väldigt självgod, vilket är en anledning till hans konflikter med Adam. Sigfrid är den enda av karaktärerna som måste tala med annan dialekt än skånska.

Gunnar:
Gunnar dog under 20-talet då han spelade bort allt han ägde, och begick självmord genom att skjuta sig. Han är cynisk av sig. Gunnar kan relatera aningen till huvudkaraktären, men han finner inte situationen riktigt så miserabel som Jakob gör.

www.efterblivetfilm.se


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb