Skådespelare till lärarroll sökes för inspelning av kortfilm

På kvällen efter skolavslutningen i nian är det bal i den lilla orten som bästa vännerna Sigge och Fred bor i. En nalkande sommar väntar innan det är dags för livets första stora steg, gymnasiet. Sigge och Fred har varit oskiljaktiga så länge dom kan minnas, men till gymnasiet har Sigge sökt en skola på en annan ort. Fred vet om det, men Sigge har inte berättat att han precis fått ett positivt antagningsbesked. Sigge har känt att han växt ifrån Fred under en längre tid och för honom känns valet som ett naturligt steg. Det enda som är kvar nu är att på ett så värdigt sätt som möjligt berätta om beskedet för Fred utan att såra hans känslor. Detta visar sig vara svårt då Fred känner på sig att något är fel, och kanske vet han mer än vad Sigge tror.

Filmen är ett relationsdrama om framtidsdrömmar, dödsdömd vänskap, lojalitet och svek. Den handlar mer eller mindre om att göra slut med sin kompis.

Rollen vi vill tillsätta är Björksten, som varit Sigges och Freds lärare under hela högstadiet. I sjuan till åttan såg han både Sigge och Fred som lite stökiga/bråkstakar, men från höst-terminen i nian såg han en uppryckning från Sigges sida som började engagera sig mer i skolan, vilket imponerade på Björksten.

Björksten är mån om sina elevers välbefinnande. Hans metod är att vara hård och rättvis och belöna hårt arbete. Han har svårt att plocka upp elever som inte lägger ner någon tid eller energi på skolan, medan han gärna snackar lite skit och skojar i korridoren med de eleverna som faktiskt bryr sig.

Inspelning kommer att ske lördagen den 30:e april i Nacka.

Tyvärr har vi en väldigt begränsad budget, så vi kan inte erbjuda någon lön. Däremot bjuder vi på lunch, fika och gott sällskap under hela dagen.

Hör supergärna av dig om du tycker det verkar intressant så ses vi på casting!


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb