Skådespelare sökes till ”kolla Bort Lillebror”

KOLLA BORT LILLEBROR är en dramaturgisk kortfilm som belyser problematiken för en ung vuxen att på egen hand ta ansvaret över ett yngre syskon.

Handling:
Filmen handlar om Joel vars mamma ligger på sjukhus. Detta betyder att han ensamt måste ta hand om sin lillebror Christopher. Problemet är att Joel inte riktigt kan ta sig an rollen som vårdnadshavare. Detta bevisas när han i början av filmen får ett brev från SoS om Christophers möjlighet till fosterfamilj. I brevet klargörs även att en förbättring krävs för att familjen ska behålla ett juridiskt ansvar över Christopher. Men detta visar sig lättare sagt än gjort på grund av Joels levnadssätt.

Vi söker rollerna:
Huvudperson: Joel 18-23 år gammal
Joel är en smart och empatisk person som på senare år hamnat i fel umgängeskrets på grund av en destruktiv familjesituation. Det livet har uppvisat en egenskap hos honom av att han är aggressiv. Hans pappa är inte med i bilden och hans mamma ligger på sjukhus av cancer. Hans situation är minst sagt tumultartad när han som gräddet på moset måste ta hand om sina unga lillebror.

Biroll: Christopher 8-12 år gammal
Christopher är en känslomässig och introvert person som oftast gillar att vara ensam och rita. Hans svaga förmåga till sociala situationer gör att han blir utfryst i skolan. Det enda Christopher har är sin familj och när hans mamma dessutom är på sjukhus gör det inte situationen bättre.

Biroll: Karin 35-50 år gammal
Karin är en otroligt omtänksam och rak kvinna. Hon viker sig inte för konflikter och säger vad hon tycker. Cancern har dock gjort så att hon på senare år blivit vemodig och bitter. Allt Karin bryr sig om är sina barn men detta gör att hon ofta blir fördömande kring sina barns handlingar.

Din ansökan ska innehålla
-Namn och ålder
-Nytagen bild
-Tidigare erfarenheter (gärna showreel)
-Kontaktuppgifter

De vi är intresserade av kommer att kallas till en casting i Stockholm.

Inspelningsplats: Stockholm

Inspelningsdagar: 19,20,26,27 Maj
2,3 Juni

Arvode: 350 kr/inspelningsdag oavsett roll

SISTA ANSÖKNINGSDAG- 25:E APRIL


Läs mer

Ansökningstiden har gått ut

Ansökningstiden för det här jobbet har gått ut. Du kan fortfarande läsa om det, men det går inte längre att söka.

Se alla jobb