Blogg » schäfer/ewerth/hunds Blogg

UNDVIK HUNDAR OCH BARN PÅ FILMINSPELNING!


Allmänt, 2017-01-01 09:56 av schäfer/ewerth

Brukar man ju säga när det gäller film/reklaminspelning, tydligen inte något som hörsammats av producenter för serien Torpederna. Fick ett telefonsamtal med en undran om jag kunde ställa upp med mina 3 hundar. Spännande…..eller, sagt och gjort på inspelningsdagen packade jag in veteranen Schäfern Ewerth som alltid levererar oavsett miljö (gjorde en fantastisk insats i filmen Tjuvheder där det var en kaotisk miljö sett ur hundperspektiv), Terveren Sippan också prövad tidigare samt den 6 månader gamla chihuahua-valpen Ernst. Bra tillfälle att prova valpen i filmmiljö med ”storebror” Ewerth på plats.

 

Fick åka ensam med 3 hundar då jag inte fick någon medhjälpare för dagen. Väl framme visade det sig att det var ytterligare ca 10 hundar som skulle vara med, vad göra ta in dem en och en eller. Lika bra att ta ”tjuren vid hornen” ut med hundarna ur bilen och in på inspelningsplaten, en kyrka!, fullt med andra hundar. Ernst (chihuahua-valpen) tyckte det verkade toppen med alla hundar och visade sin uppskattning med att börja skälla som en tok (kanske inte så lyckat). Då visade sig Ewerth som vanligt vara den klippa han är och efter bara några minuter hade han fått fason på sin lilla ”flock”. Resultatet blev att alla skötte sig klanderfritt och Ewerth och Ernst fick visa framtassarna. Sippan som alltid lyhörd och stabil. Återigen har jag fått bekräftelse på att hundar tränade och vana vid filmmiljö är att föredra. Till förtrytelse för andra hundägare som lite avundsjukt påpekade att Ewerth o Ernst minsann fick ”roller”. Jo kanske det, men det ligger mycket jobb bakom också med träning och framförallt vana från riktiga inspelningar. Det blev som vanligt en heldag med lång väntan mellan tagningarna så på kvällen hade jag 3 trötta hundar som fick sin belöning i form av köttben dagen efter.

www.filmhund.se

Ewerth har tidigare gjort bl.a.

Mordet (tv3) spelade likhund

100code (polishund)

Almstriden (svt) spelade polishund

Guldbaggebelönade Tjuvheder (agerade på olika sätt)

m .fl.

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (3)

Schäfern Ewerth i rollen som ”bad” dog!


Allmänt, 2015-07-09 16:25 av schäfer/ewerth

Produktionsbolaget B-reel hörde av sig och ville ha en hund som kunde agera på ett flertal sätt i långfilmen ”Tjuvheder”, en film som skildrar utslagna i samhället ett slags ”ett anständigt liv” för 10-talet.

I denna produktion skulle Ewerth agera i missbruksmiljö bland utslagna på en illegal bosättning i södra Stockholm. Här skulle han föreställa aggressiv mot andra hundar och även mot människor som hamnade i slagsmål. Inte lätt för en hund som är genomsnäll och älskar människor men Ewerth utförde prestationen, värdig en oskarsvinnare. Han skulle också driva omkring på bosättningen och bl.a. stjäla mat och naturligtvis skälla på kommando.

3 inspelningsdagar på kvällen i regn och kyla men som vanligt levererade Ewerth klockrent.

Ewerth charmade som vanligt alla på inspelningen, och alla blir helt fascinerade över hans förmåga att under tagning agera aggressiv hund och mellan tagningarna vara som en stor, snäll nallebjörn som alla kan klappa och kela med.

Han imponerar också när han visas en sak och självgående med fjärrkommandon agera helt självständigt. Det är sällan det behövs några omtagningar för att Ewerth inte har gjort sin del.

Efter 3 dagars inspelning var alla nöjda och glada och vi ser fram emot nästa uppdrag med spänning.

På återseende inom kort.

Ewerth kan ses i filmen ”Tjuvheder” regi: Peter Grönlund

www.filmhund.se

www.facebook.com/ewerthactor


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Schäfern Ewerth på filminspelning – häng med Micke Nykvist & Dominiq Magahan.


Allmänt, 2015-06-18 15:04 av schäfer/ewerth

Då var det dags igen för Ewerth att agera polishund. Teamet bakom 100 code den svensk/amerikanska thrillerserien med Mikael Nykvist och Dominiq Magahan (från Sagan om Ringen), hörde av sig och ville ha en schäfer som kunde agera polishund med uniformerad polis (matte). Sagt och gjort så åkte vi ut till Fisksätra där inspelningen skulle ske i en villa.

Strålande sol och vansinnigt varmt och som vanligt på en filminspelning mkt konstig utrustning och många människor men i vanlig ordning skötter sig Ewerth utmärkt fullständigt cool mellan tagningarna och full fart när det var dags att agera.

Den här gången skulle Ewerth spåra o leta efter bevismaterial medan Micke o Dominiq skulle gå förbi. Inga problem när Ewerth jobbar bryr han sig varken om kameror eller filmteam. Han utförde uppdraget strålande och alla var nöjda med honom.

Som grädde på moset fick han mellan tagningarna uppmärksamhet i form av klappar o kramar. Mysigt tycker Ewerth som gillar folk i allmänhet o Micke i synnerhet som han känner sedan tidigare då han brukar umgås med Mickes vovve.

Efter en lång och varm dag var det dock skönt att komma hem, äta och sova ordentligt.

Det gäller att vila upp sig till nästa filminspelning, vilket visade sig inte skulle dröja så länge…………………………………………..

Ewerth kan ses i 100 code (episode 4 och 10)

www.filmhund.se

www.facebook.com/ewerthactor

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Ewerth agerade likhund – dödligt allvarligt!


Allmänt, 2015-05-31 19:30 av schäfer/ewerth

Filmhunden Ewerth, fick sitt första uppdrag av  Strix blott 11 månader gammal. Han skulle agera likhund i dramadokumentären Mordet som sändes i TV3.

En aning nervöst var det eftersom ingen visste hur Ewerth skulle bete sig mycket nytt på en inspelning, många människor däribland många barn, kameror, konstig miljö, etc.

Anlände i god tid för att ”känna av” miljön. Ewerth visade sig vara perfekt på en inspelning helt cool mellan tagningarna och sedan full fart när han skulle agera.

Tanken var att han skulle undersöka baklucka i en bil och markera (genom skall) att han upptäckt liklukt. Lite okoncentrerad då matte inte gick med honon men det löste sig när matte fick lägga sig i bakluckan och spela ”lik”.

Alla var supernöjda med insatsen och Ewerth hade klarat sin debut med bravur!

 

Ewerths hemsida: www.filmhund.se

Ewerths facebook: www.facebook.com/ewerthactor


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Ewerth - schäferhunden som blev filmstjärna!


Allmänt, 2015-05-19 18:03 av schäfer/ewerth

Det hela började en junidag 2014 när ett filmbolag kontaktade Ewerths matte och ville ha en schäfer som kunde agera filmhund. Mattes tidigare hundar schäfrar och chihuahua hade agerat både i reklam, film och tv. Ewerth var ju dock bara 11 månader men visade sig snart vara en naturbegåvning framför kameran och agerade likhund med bravur.

Snart hörde Strix av sig som spelade in den svensk/amerikanska thrillerserien 100code med Mikael Nykvist och Dominique Magahan i huvudrollen av sig och behövde en hund som skulle agera polishund. Ewerth visade återigen att han var lättlärd och en naturbegåvning så det dröjde inte länge innan han fick återkomma som polishund till 100code.

Ewerth agerade också "bad dog" i långfilmen Tjuvheder. Där fick han agera lösspringande strykarhund som fick göra olika saker bl.a. skälla på andra hundar, skälla när det var slagsmål, gå upp och stjäla på ett bord, etc. Mycket lärorik inspelning.

Förutom framgångar som filmhund har han även haft framgångar i utställningsringen. Dessa framgångar ledde till att han blev kvalificerad till Cruft - världens största hundutställning, så i mars 2015 reste Ewerth till England dels för att ställas ut på Cruft´s och dels för att visa upp sig för film- och reklamjobb i England.

Ewerths framgångar har uppmärksammats dels med ett stort 3-sidigt reportage i tidningen Hundsport och dels ett stort reportage i tidningen Södermalmsnytt, vilket lett till att han nu blivit "rikskändis" på Södermalm i Stockholm och känd som "SÖDERS EGEN LASSIE".

Ewerth tar dock sina framgångar med ro och är fortfarande lika glad för ett smarrigt köttben som belöning!

Så kan det gå om man är med på statist.se även om man bara är en hund.


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sida
1 2 Nästa »
Visar sida: 1 av 2
Totalt antal inlägg: 5

Blogg


Läs bloggar skrivna av statister, skådespelare, modeller och eventpersonal på Statist.se

schäfer/ewerth/hunds Blogg
Län: Stockholms
Bostadsort: Stockholm

Kön: Kvinna
Ålder: 62
Längd: 170

schäfer/ewerth/hunds Fotogalleri

Ewerth
Modell

Mordet tv3
Skådespelare

Mordet tv3
Skådespelare

100 code
Backstage


SökSök i Sök »