Blogg » Allmänt

Rekryteringsmässan


Allmänt, 2018-09-27 16:06 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Jag kom precis hem från Rekryteringsmässan Jobbcenter i Tumba. & det ...gick som en dans, precis som på en vanlig sån här mässa gick jag runt till de olika borden & diskarna som fanns på båda våningarna. Jag blev först mottagen av Johan & Fetiye som jobbar där & som jag lärt känna på sistone, innan jag började gå runt & mingla & söka de olika jobben som jag var säker på skulle passa mig. Jag började med TRAFiKVERKET som jag... faktiskt inte tror passar mig bäst /:-p

(Ursäkta att bilden är vinklad åt fel håll) ... iAllaFall: Jag minns inte i vilken ordning jag sökte alla jobb, men jag vet att jag sökte bl a: BILDApersonmäklarna, Svenska Bemanningspoolen, Tvättjänst, Scania(som jag är lite tveksam för) & det som verkade mest intressant: "Espresso House" som t o m hade iPads på sin disk där man på plats kunde skriva in sig hos dem & där igenom söka. Jag presenterade mig för informatören där (Jonna, minns jag att hon hette) & förklarade att jag var mest intresserad av att jobba hos DEM som... "smörgåsdekoratör" främst av allt, jag brukar ju göra en "SPECiÁL-macka" med särskilda pålägg, bacon & skinka bl a. Så det är nog DET jobbet som passar mig mest av de som fanns där.

Väldigt kort efteråt fick jag ett mejl på telefon att jag redan har kommit vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen för Espresso House, så det skulle inte förvåna mig om jag får jobbet ;-) Men iAllaFall, där på mässan stötte jag på min gamla vän Elvira som var där med sin kompis för att söka de olika jobben, så vi minglade då & då & gjorde sällskap påväg tillbaka tillbaka tåget mot Tullinge där vi båda bor.

Det var nog allt för idag, så vi... hörs i nästa inlägg.


AU REVOiR x-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Ett "riktigt" yrke


Allmänt, 2018-09-25 19:16 av Rickard

BONSOiR MES AMiS - Rickard med CK här:


Ursäkta att jag hoppade över gårdagens inlägg (mån 24/9).

Orsaken till att jag inte uppdatera' bloggen igår var för att jag precis kommit hem från mitt STÖRSTA film-jobb hittills (nog om det tills vidare) & jag var såååå slut att jag ...ba' inte orka' blogga igår, ...men NU är jag här.

& idag hände det lite grejer; Trots att jag har blivit j%#li't aktiv som statist i stora film-produktioner så behöver jag ändå skaffa ett "riktigt" yrke så jag får en vettig inkomst, så därför gick jag förra månaden till BASUNJobbcenter i Tumba. & idag jag var ditbjuden tillsammans med andra jobbsökande ungdomar för att få stöd att skriva CV:n & PB:n inför Rekryteringsmässan som kommer hålla till där nu på Jobbcenter på torsdag x-D

&...ja, det gick bra. Först fick vi presentera oss för arbetsförmedlarna som höll i mötet innan vi delades upp i de som behövde antingen förbättra sitt CV eller PB (personligt brev). Jag hade med mig mitt CV i flera pappers-exemplar som jag länge haft, men jag kände att jag behövde förbättra & uppdatera det eftersom skaffat flera meriter sen jag senast skrev det. Så jag fick tid att jobba lite på det tills vi skulle samlas i mötesrummet igen 15:00. Då blev informerade av Roberta (som jobbar där på BASUN) om alla aktiva jobb som kan passa &... ja, vet inte vad jag mer kan säga..., det gick bra för de flesta av oss..., arbetsförmedlarna var trevliga... & imorgon(26sep) är vi välkomna igen för att fortsätta med de här grejerna inför torsdagen. Imorrn ska jag dit igen för att fortsätta med mitt PB(personliga brev) B-)

Även om jag behöver ett "riktigt" jobb, så ska jag ABSOLUT fortsätta sträva efter mitt livsmål...att bli röstskådespelare. TÄNK PÅ DET: Trots att du behöver ett "riktigt" yrke ska du ALDRiG sluta drömma, utan FORTSÄTT sträva för det ditt hjärta brinner mest för. Glöm ALDRiG det, mon ami ;-) & glöm inte heller BASUNs Rekryteringsmässa på torsdag för er som är intresserade ;-) ;-)


AU REVOiR & BONNUiT ALLiHOP X-()

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

2 olika roller i "TED"


Allmänt, 2018-09-22 13:12 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:


Idag tänkte jag berätta om min första statistroll i en riktig svensk STORfilm. & vilken som helst, utan "TED ...för kärlekens skull". Asså biofilmen om vår älskade artist Ted Gärdestads biografi.

Det var mitt i sommaren förra året (2017), jag var på biblioteket i Söderhallarna & skrev manus då jag fick 1 telefonsamtal från StellaNova Film som fråga' om jag ville medverka som statist i nya Ted Gärdestad-filmen. Det var FÖRSTA gången nån började med att fråga om jag vill medverka i film utan att jag själv behövde ansöka, så jag tackade JA.

Jag minns inte exakt vilket datum, men det var iAllaFall 1 halvdags-inspelning & da'n började med att farsan skjutsade mig till Frihamnen där vi statister skulle få 80tals-kläder & fylla i avtal innan vi klev på 1 stor buss som tog oss till T-Centralen där vi skulle filma dagens scen som utspelar sig på 80-talet, när Ted Gärdestad kommer hem från Oregon & återförenas med sin familj. Vi statister hade själv klart i uppgift att agera tågresenärer som skulle gå av ett inkommande fjärrtåg med Adam Pålsson som spelade Ted, jag fick faktiskt spela "2" resenärer (2 olika roller), förmodligen för att de behövde mer folk i bakgrunden ;-p  ;-P

Det gick som på räls (bokstavligt talat, haha ;-D), sen gick vi statister längs plattformen tillbaka till bussen som körde oss tillbaks till Frihamnen, där vi bytte om till våra vanliga kläder innan vi fick gå hem. Jag gick faktiskt från Frihamnen, genom Gärdet hela vägen till Stadions tunnelbana som jag tog mot Mariatorget där jag sen bytte till Stockholm Södras pendeltåg hemåt, sen jag kom hem satte jag mig i soffan & efter en stund SOMNADE jag x-o Zz Zz Zz Zz

Trots att det var 1 pytteliten scen under 1 halvdags-inspelning var jag helt slut. Även när jag sedan vaknade var jag helt ViRRiG av trötthet, men det var som sagt för över 1 år sen & jag var inte lika ..."filmjobb-van" då som jag är nu. Nu idag så blir jag inte längre lika trött efter långa inspelningsdagar. Man vänjer sig med tiden ;-)


AU REVOiR X-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Slarvat bort laddar'n ...igen


Allmänt, 2018-09-20 12:28 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

För er som inte redan visste så la jag upp senaste SKiTSAMMA-avsnitt på min youtube-kanal igår, & avsnittet fick titeln: "Slarvat bort laddar'n ...igen".

Vissa har redan sett den, men till er som ännu inte hört om den får nu upplysningen om att den senaste SKiTSAMMA-sketchen nu ligger ute på min kanal. I just denna sketch så är min vän Robin Trifunovski's karaktär Crippe tyvärr inte med. Men ingen fara, han kommer nog dyka upp i nästa sketch. Som det står i beskrivningen under klippet så får man lära känna Berit (min figur Gurras morsa) lite mer i det här avsnittet.

Anledningen till att jag inte gjorde detta blogg-inlägg igår då jag släppte avsnittet berodde mest på att jag regelbundet gör nya blogg-inlägg VARANNAN DAG & igår var det ju onsdag, vilket är just den veckodagen som avsnittet "Slarvat bort laddar'n ...igen" utspelar sig, vilket det också står i början av videon (om ni inte har sett klippet än).

Men jag hoppas iAllaFall att ni kommer gilla SKiTSAMMA-sketcherna, iSåFall kan ni gärna PRENUMERERA på kanalen "Rickard med CK" så ni inte missar kommande sketcher. Just idag fick jag en 70:e prenumerant (hur kul). Hoppas det blir fler ;-)

AU REVOiR ALLiHOP X-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Nytt jobb


Allmänt, 2018-09-18 13:06 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Igår (mån 17) hände det grejer. Jag var då kallad till Callback/AuditionGröna Lund, för som jag påpeka' förut så hade jag sökt mitt första jobb via Arbetsförmedlingen som spökeGrönans Halloween-event.

& callbacken gick SOM PÅ RÄLS. Vi sökande blev inkallade 1 efter 1 på Gröna Lund-teatern där vi skulle presentera oss & framföra en monolog som vi hade i uppgift att öva på inför denna audition. Jag var den första frivilliga som blev inkallad, sen när jag var klar gick jag ut samma väg genom ridån & innan jag skulle ropa in nästa sökande passade jag att göra ett litet jump-scare från bakom ridån, & de 2 som stod närmast blev faktiskt skrämda - BONUS! Hehe x-D

iAllaFall: sen skulle jag fylla i avtal innan jag fick gå. Jag gjorde faktiskt j%#ligt BRA ifrån mig måste jag erkänna, så det skulle faktiskt inte förvåna om jag verkligen FÅR rollen som figuren monologen rörde om, (tänker inte avslöja vilken, shh...:-I) PLUS att jag har ett KARAKTÄRiSTISKT utseende (inte för att skryta). Men jag är säker på att de sökande också gjorde j%#ligt BRA ifrån sig, så jag önskar de alla "LYCKA TiLL"...Åh, jag menar: "BENBROTT" som man säger inom show-business ;-D

AU REVOiR ALLiHOP X-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sida
« Förra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 4 av 552
Totalt antal inlägg: 2759

Blogg


Läs bloggar skrivna av statister, skådespelare, modeller och eventpersonal på Statist.se

Fotogalleri

The Sweetest
Teater/Musikal


SökSök i Sök »