Blogg » Allmänt

Nästa SKiTSAMMA-inspelning


Allmänt, 2018-09-06 19:20 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här


Jag ville bara medge att imorr'n är det dags att filma de absolut sista klippen till nästa avsnitt av SKiTSAMMA - "Slarvat bort laddaren ...igen" tror jag den ska heta.

Imorgonkväll (fre 7sep) ska jag spela in alla klipp som min karaktär Gurras mamma "Berit" syns i bild. Eftersom jag i förra veckan filmade alla klipp som Gurra är i bild, kunde jag inte filma både han & Berit samtidigt (eftersom jag spelar båda rollerna) så är det imorgon hög tid för den sista kvarvarande inspelning till nästa sketch.

Efter att min vän Robin slutat plugget imorr'n kommer han över för att hjälpa till, men iNTE att spela Crippe eftersom Crippe inte är med i denna sketch. Utan han ska hjälpa till lite med kameran & att spela Gurras HAND ...i ett av klippen där både Berit och en del av Gurra är bild samtidigt. Det kommer säkert flyta på galant.

Efter det är det bara överföring & redigering som återstår. & sen...

...NY YOUTUBE-VIDEO! ...YEAY! B-D


BONNUIT x-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Mitt "andra" internationella filmjobb


Allmänt, 2018-09-04 12:12 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Tänkte berätta om min första REKLAM som jag medverkat i.

Det var för snart 1 helt år sen (sep 2017). Inte så märkvärdigt - bara en liten statistroll i en simpel reklamfilm som spelades in på Kungliga Tekniska Högskolan där jag fick agera högskolestudent. Inget märkvärdigt (B-I ...fast JO, det var det! (8-o

För mitt under da'n på set fick vi veta att denna reklamfilm skulle sändas i ett helt annat land, & inte vilket land som helst...

...utan iNDiEN :-O :-D

Så... ja, väldigt intressant. & även om det var en pytteliten statistroll i en internationell reklamfilm, var det ändå en bra merit. Under en av tagningarna fick jag t ex i uppgift att på en given signal springa ikapp en drönare ...osv.

Naturligtvis var det också intressant att få se KTH på närmre håll. Precis som i min medverkan i filmen "STOCKHOLM" om Norrmalmtorgsdramat fick vi mitt under "set" reda på att projektet var internationellt.

Nåja; alltid trevligt med överraskningar :-)

PUSS-o-KRAM & AU REVOiR x-()

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sjukt oklar - DEL 4 (Sista)


Allmänt, 2018-09-02 20:58 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Inspelningen av den kommande serien SJUKT OKLAR är faktiskt sjukt KLAR (8-D "It's a WRAP!"

Mitt största filmjobb hittills måste jag säga. En fin erfarenhet inför en blivande skådis-karriär...

...iAllaFall: Idag (sön 2sep) spelade vi in de sista scenerna på Blackebergs gymnasium med "suveräna" CLARA HENRY, & alla statister jobbade som på räls, ...MEN! Det tog inte slut än! Jobbet slutade nämligen med att alla medverkande, INKLUSIVE oss statister bjöds på f*#ing TÅRTA & bubbel! mmm... :-D

Snacka om ett härligt avslutningsfirande på en härlig komediserie.

BONNUiT ALLiHOP x-()


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Reverbnation ranking chart 08.09.18


Allmänt, 2018-09-01 11:32 av Ali

Reverbnation ranking chart in Genre of EDM 01.09.18:

Oslo: nr. 1

Norway: nr. 5

Global: 239/2102 (top 11%)

 

Reverbnation ranking chart in Genre of EDM 08.09.18:

Ranking chart pr. 08.09.18:

Oslo nr.1

Norway: nr. 4

Global: 134/2102 (top 6%)

Check it out:

https://www.reverbnation.com/alisobut


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Så här funkar kameran


Allmänt, 2018-08-31 11:29 av Rickard

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Det har börjat gå framåt med produktion av nästa SKiTSAMMA-avsnitt. Jag har alldeles nyss fört över klippen jag filmat till datorn, och då går det till så här: Jag använder handkameran på bilden nedan till att spela in serien.

För att föra över klipp från kameran till min MacBook kopplar jag in kamerans laddarkabel som har ett USB-utag i ena änden & en USB-sticka i andra. I USB-uttaget kopplar man en annan USB-sticka som sitter på kameran för att överföra, men först måste man (av nå'n anledning) sätta på kameran genom att bara fälla ut den lilla skärmen som ni ser på bilden ovan.

Denna lilla kamera är dessutom den ända kamera jag äger & som jag kan hantera bäst. Man kan göra bra kvalitet, trots att det inte behöver bli så avancerat. Men i sinom tid bör jag nog hyra riktiga filmkameror till min serie som tål mer utrymme, eftersom denna lilla kameran inte kan rymma hur mycket som helst, trots att jag raderar gamalt material ofta så har lagringsutrymmet minskat på sistone, fattar inte riktigt varför... men SKiTSAMMA; det är tur att jag har bra konakt med filmföreningen "UnCUT" som hyr ut gratis film-utrustning, den da'n min hand kamera inte orkar längre ber jag bara de om hjälp, dessutom har deras "riktiga" filmkameror bättre bildupplösning så det kan bli bättre bildkvalitet i fortsättningen ...när det behövs.

AU REVOiR x-()

 


Dela det här inlägget
LänkHTML-Länk


Visa kommentarer (0)

Sida
« Förra 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 6 av 550
Totalt antal inlägg: 2748

Blogg


Läs bloggar skrivna av statister, skådespelare, modeller och eventpersonal på Statist.se

Fotogalleri

The Sweetest
Teater/Musikal


SökSök i Sök »